www

Ultimele știri

Radiocom – BitDefender, un parteneriat de succes

June 2011


Ȋn 22 iunie 2011, Radiocom a participat la evenimentul de securitate a datelor privind noua versiune 3.5 a soluţiilor de business BitDefender. Reuniunea a fost dedicată exclusiv companiilor, fiind un eveniment business to business (B2B).


În cadrul conferinţei, s-a discutat despre ameninţările informatice în mediul business şi despre minimizarea riscului unei breşe de securitate în cadrul unei companii. De asemenea, a avut loc o demonstraţie privind opţiunile de administrare în consola de management. Din partea BitDefender au luat cuvântul Directorul de Business Solutions Unit, Rareş Ştefan, şi alţi specialişti. Radiocom a fost reprezentată la acest eveniment de către Managerul Departamentului IT&C, Adrian Boiarciuc, care a împărtăşit participanţilor din experienţa proprie, ca administrator al soluţiilor BitDefender, implementată la nivelul Societăţii, dar şi din experienţa utilizatorilor interni.

BitDefender protejează, prin soluţii IT, reţeaua de mari dimensiuni a Radiocom împotriva ameninţărilor informatice.

Acum, la cinci ani de la semnarea acordului iniţial cu BitDefender, Radiocom continuă alături de acest partener de încredere, în condiţiile în care, în prezent, s-a angajat într-un proiect extins de modernizare în vederea creşterii competitivităţii şi diversificării serviciilor de comunicaţii electronice oferite, utilizând infrastructura cea mai complexă din România.

Eficienţa soluţiilor IT BitDefender, a determinat Radiocom să achiziţioneze mai multe soluţii de tip business, este vorba despre BitDefender Client Security, BitDefender Security for Mail Server, BitDefender Security for File Server, BitDefender Security for ISA Servers şi BitDefender Security for Sharepoint.

Timpul pentru Radiocom este o coordonată extrem de importantă. Întregul proces de implementare a acestor soluţii IT pe circa 1500 de PC-uri a decurs fără probleme, desfăşurându-se pe parcursul a zece zile. Astfel, adăugând şi cele câteva zile de training, în aproximativ două săptămâni, reţeaua Radiocom a trecut de la stadiul de „reţea cvasiprotejată”, la cel de „reţea protejată împotriva ameninţărilor informatice”.

În cei cinci ani de colaborare, Radiocom şi BitDefender s-au sprijinit reciproc, contribuind la creşterea armonioasă a celor două business-uri. Privind retrospectiv, alegerea soluţiilor BitDefender a fost o decizie bună. Aşadar, recomandăm folosirea soluţiilor BitDefender de către orice companie care necesită o abordare mult mai riguroasă faţă de soluțiile de bază de prevenire și detecție a virușilor.

Radiocom este unul dintre principalii furnizori de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din România şi, în acelaşi timp, lider de piaţă în domeniul broadcasting-ului, servicii care sunt adresate, în special, segmentului de clienţi business.

În domeniul comunicaţiilor electronice, investiţiile companiei au permis crearea unei infrastructuri puternice şi moderne, de ultimă generaţie. Spre exemplu, cu ajutorul infrastructurii wireless proprii implementate la nivel naţional, Radiocom poate furniza servicii de acces Internet în zone mai puţin accesibile altor medii de transmisie, unde ceilalţi operatori telecom nu dispun de soluţie tehnică.

Acest lucru este posibil prin folosirea tehnologiei - WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access) care oferă conexiuni de mare viteză la Internet pe suprafeţe cu arii de până la 20 de kilometri, în funcţie de configuraţia geografică. Avantajele tehnologiei sunt flexibilitatea, performanţa superioară, costurile reduse, compatibilitatea cu Internetul mobil, posibilitatea de a oferi toate serviciile IP. Serviciile de tip WiMAX sunt furnizate pe piaţă sub brandul Easy2BiNet şi se adresează atât segmentului de clienţi business, cât şi celui rezidenţial.


Share