www

Ultimele știri

BitDefender lansează un utilitar de dezinfecţie gratuit împotriva celei mai recente versiuni a viermelui Palevo

July 2010


Utilizatorii platformei Windows care nu folosesc soluţii antivirus sunt expuşi unui nou atac informatic

Bucureşti, România – 15 iulie 2010 - BitDefender® anunţă astăzi lansarea unui utilitar de dezinfecţie gratuit pentru ultima variantă a recent apărutului vierme Worm.P2P.Palevo.FP.

“Această nouă versiune este foarte agresivă pentru că dezactivează Microsoft® Windows® Automatic Updates Service şi expune astfel sistemul de operare riscului de a fi exploatat prin diverse vulnerabilităţi” a spus Cătălin Coşoi, Head of Online Threats Lab.

Noua versiune a viermelui Palevo s-a răspândit săptămâna trecută prin mesaje solicitate trimise prin serviciile de mesagerie instant. Aceste mesaje sunt asemănătoare cu cele afişate în campanii de distribuţie precendentă: este trimis un link ce simulează o invitaţie pentru utilizatorii de mesagerie instant de a viziona fotografii dintr-o presupusă galerie foto pe o reţea de socializare.

“Noi recomandăm utilizatorilor de mesagerie instantă să nu facă click pe nici un link care promite accesul la imagini, dar care pare suspect. De asemenea dacă au vreo îndoială privind link-urile primite de la contacte, utilizatorii sunt sfătuiţi să verifice cu prietenii lor validitatea site-urile web către care duc acestea”, a adăugat Coşoi.

BitDefender a pus la punct un utilitar de dezinfecţie gratuit disponibil pentru descărcare pe www.MalwareCity.com, o iniţiativă BitDefender pentru comunitatea de securitate software.


Share