www

Ultimele știri

Bitdefender castiga AV-Test Best Protection 2011

February 2012


Unul dintre cele mai prestigioase trofee ale industriei consolidează reputația producătorului român în domeniul soluțiilor de securitate a datelor.

 

BITDEFENDER HQ, Februarie 02, 2011 - Bitdefender®, unul dintre cei mai importanți producători de soluții antivirus din lume, a fost distins astăzi cu premiul AV-Test Best Protection 2011, confirmând performanțele deosebite ale tehnologiilor mărcii și garantând totodată nivelul foarte ridicat al protecției oferite utilizatorilor. Distincția încununează astfel eforturile depuse de Bitdefender în 2011, când a dominat categoric clasamentele celor mai importante instituții independente de evaluare.

 

Bitdefender a obţinut un punctaj total de 80,5 la trei dintre categoriile testului, devansându-şi competitorii cu un ecart semnificativ. Kaspersky, ocupantul locului al doilea, a obținut în aceleași condiții 78 de puncte, iar F-Secure, pe locul al treilea, 77,5 puncte. Topul continuă cu Panda, care a obţinut 71.5 puncte şi Symantec, cotat cu 71 de puncte. Procesul de testare s-a desfăşurat pe trei categorii: protecţie, capacitate de eliminare a programelor periculoase şi uşurinţă în utilizare. Analizând rezultatele pe fiecare categorie în parte, Bitdefender a luat locul întâi la primul tip de teste, obținând 29.5 puncte şi s-a plasat pe poziţia secundă la celelalte două categorii.

 

“Acest premiu, coroborat cu toate celelalte performanţe înregistrate anul trecut, au ridicat foarte sus ştacheta pentru anul 2012,” a declarat Viorel Canja, șeful laboratoarelor antimalware și antispam Bitdefender. “Noi considerăm acest trofeu drept o provocare pentru a redefini standardul de performanță pentru viitoarele produse Bitdefender” a mai adăugat acesta.

 

Premiile anuale AV-TEST se acordă ca urmare a procesului de testare şi evaluare a “soluţiilor candidate din punctul de vedere al capacităţii acestora de a oferi protecţie împotriva pericolelor existente,” după cum se precizează în anunţul prin care organizaţia a făcut cunoscute rezultatele pentru anul 2011. “Toate analizele se desfăşoară simultan, în condiţii de test, cât mai aproape de cele ale utilizării reale.”

 

“Bitdefender ne-a impresionat prin rezultatele sale pe tot parcursul anului 2011,” a declarat Andreas Marx, CEO AV-TEST. “A existat o competiţie serioasă de-a lungul anului, însă câştigătorul s-a detaşat în mod clar. De aceea, avem plăcerea de a oferi companiei Bitdefender premiul nostru anual AV-Test Best Protection 2011.”

 

Pentru o prezentare detaliată a rezultatelor curente AV-TEST şi un istoric al testelor, accesaţi http://www.av-test.org/en/tests/.


Share