Ghid Bitdefender Scam Copilot

Scam Copilot îi ajută pe angajații care folosesc Bitdefender Ultimate Small Business Security să evite înșelătoriile online.

Bitdefender Scam Copilot

Acesta combină funcțiile avansate de recunoaștere a escrocheriilor și de detectare automată cu capacitățile educaționale, oferind utilizatorilor protecția și cunoștințele necesare pentru a se proteja mai bine împotriva atacurilor cibernetice, contribuind la o mai bună securitate pentru întreaga organizație. Această funcție este inclusă în Bitdefender Mobile Security pentru Android și iOS, oferind 2 funcții în 1:

  • Scam Detection & Scam Detection Chatbot de prevenire
  • Detectarea automată a escrocheriilor

Ambele funcții sunt accesibile din meniul Scam Copilot, situat în bara de jos a aplicației Bitdefender Mobile Security.

 

Chatbotul Scam Copilot

Pentru a verifica potențiale escrocherii online, Scam Copilot include un chatbot cu inteligență artificială cu două capacități de interacțiune:

 

Detectarea automată a escrocheriilor

Funcția de detectare automată a escrocheriilor monitorizează în permanență mesajele text și notificările pentru a detecta escrocheriile bazate pe linkuri. Atunci când este detectată o potențială înșelătorie, utilizatorul primește o alertă imediată, pentru a evita să cadă victimă a escrocheriilor de tip phishing. Acțiuni acceptate în funcție de sistemul de operare:

Android

  • Scanează mesajele text și notificările primite pentru URL-uri suspecte.
  • Vă avertizează cu privire la linkurile dăunătoare.
  • Din cauza limitărilor Android, Bitdefender nu poate șterge mesajele text sau gestiona direct notificările SMS malițioase. Cu toate acestea, dacă ignorați avertismentul și încercați să deschideți un link periculos, Web Protection îl va bloca, împiedicând infectarea.

iOS

  • Filtrează mesajele text suspecte de la expeditori necunoscuți și le mută într-un dosar Junk.
  • Identifică virușii din calendare și ajută la dezabonarea de la spamurile nedorite din calendare.

 

Pentru a configura Detectarea automată a înșelăciunilor în Bitdefender Mobile Security, urmați acești pași:

 

Găsirea mesajelor nedorite pe iPhone

Pentru a găsi mesajele nedorite de pe iPhone, urmați acești pași:

1. Deschideți fereastra Messages  aplicația Messages, , care se găsește de obicei pe ecranul de pornire.

 

2. În aplicația Messages (Mesaje), atingeți opțiunea Filters (Filtre) din colțul din stânga sus.

 

3. Vei găsi toate mesajele de la expeditori necunoscuți sau suspecți pe care Bitdefender Mobile Security le-a filtrat pentru tine în dosare dedicate:

Junk

  • Tranzacții
  • Promoții 
  • Junk

În interiorul dosarului Junk, veți găsi mesaje care au fost identificate ca fiind potențial spam sau phishing. Aruncați o privire peste aceste mesaje pentru a vă asigura că nu pierdeți niciun conținut important. În funcție de preferințele dvs., puteți șterge aceste mesaje sau le puteți muta înapoi în căsuța principală de primire dacă găsiți conținut legitim care a fost marcat din greșeală ca nedorit.

 

 

Statistici de detectare a scanării automate

StatisticsDupă activarea Detectare automată a escrocheriei pe Android, un grafic de tip gogoașă va indica numărul total de texte și notificări scanate în mijlocul modulului. Mai jos, legenda va arăta cantitatea exactă de texte, notificări și linkuri scanate.

ⓘ Linkurile nu sunt incluse în grafic/contorul total, ci sunt numărate și afișate separat în zona legendei.

Lista va afișa ultimele 3 detecții. Pentru a extinde lista cu încă 3, apăsați LOAD MORE. Ieșirea din modulul Scam Copilot va prăbuși această listă.

 

Ori de câte ori Detectarea automată a escrocheriilor găsește un link periculos, această secțiune va afișa informații suplimentare:

  • Numele aplicației care a inițiat notificarea
  • Timestamp (ora, ziua)
  • URL-ul linkului detectat (fără posibilitatea de a da clic)
  • Tipul de amenințare
  • Categoria aplicației (text sau notificare)