Ghid Spațiu Business și Spațiu personal

La activarea unui abonament Bitdefender Ultimate Small Business Security, se creează un Spațiu Business, care apare în colțul din dreapta sus al contului Bitdefender Central, lângă numele de utilizator.

 

Ce este un Spațiu Business?

Un Spațiu Business este un mediu din Bitdefender Central dedicat gestionării nevoilor de securitate ale unei afaceri. Spațiul Business este vizibil pentru oricine folosește planul Bitdefender Ultimate Small Business Security, inclusiv pentru proprietarul afacerii, administratorul de securitate și angajați. Acest spațiu menține o graniță clară între abonamentele personale și cele business în cadrul unui singur cont Bitdefender, asigurând că ambele zone sunt securizate și gestionate corespunzător.

 

Spațiu personal

Pe lângă Spațiul Business, utilizatorii au acces și la un Spațiu personal în cadrul Bitdefender Central. Acest spațiu este conceput pentru uz personal și susține produsele Bitdefender axate pe consumator. Acesta asigură faptul că dispozitivele și abonamentele personale rămân distincte de operațiunile de afaceri. Utilizatorii pot avea abonamente diferite sub același cont de e-mail, cum ar fi un abonament Bitdefender Ultimate Small Business Security pentru dispozitivele de lucru și un abonament Bitdefender Total Security pentru dispozitivele personale partajate cu membrii familiei.

Deși este posibil să gestionați ambele spații cu un singur cont de e-mail, utilizatorii pot folosi în continuare adrese de e-mail diferite pentru a păstra conturile de afaceri și cele personale complet separate.

 

Comutarea între spații

Puteți trece de la un spațiu de afaceri la un spațiu personal și viceversa atât în contul dumneavoastră Bitdefender Central, cât și în produsele Bitdefender instalate pe dispozitivele dumneavoastră. Atunci când treceți de la Spațiul personal la Spațiul de afaceri:

  • Dispozitivul va apărea sub noul spațiu în Bitdefender Central.
  • Aplicațiile și serviciile vor fi reconfigurate în funcție de noul abonament.
  • Administratorul spațiului de afaceri va avea vizibilitate asupra activităților de securitate ale dispozitivului și va putea să îl gestioneze.

Notă: Administratorii și proprietarul afacerii nu pot schimba spațiile în numele altor angajați. Fiecare utilizator trebuie să își administreze individual propriul spațiu.

 

Comutarea în Bitdefender Central

Utilizatorii pot comuta între Spațiu Business și Spațiu Personal în Bitdefender Central urmând acești pași:

1. Vizitați https://central.bitdefender.com și conectați-vă la contul dumneavoastră Bitdefender Central.

2. Faceți clic pe numele dvs. de utilizator în colțul din dreapta sus.

Bitdefender Central - username

 

3. Selectați spațiul dorit făcând clic pe butonul "Switch" (Schimbă)  din dreptul acestuia.

Switch

 

4. Faceți clic pe butonul "Switch space" (Schimbă spațiul) pentru a confirma modificarea.

Switch space

Bitdefender Central se va actualiza pentru a reflecta abonamentele, dispozitivele și membrii asociați cu spațiul selectat.

 

Comutarea dispozitivelor

Fiecare dispozitiv este asociat inițial cu spațiul din care a fost instalat Bitdefender. Pentru a schimba spațiul aplicației:

1. Deschideți interfața produsului Bitdefender pe dispozitiv.

2. Apoi:

  • Pe computere, faceți clic pe "Contul meu", situat în colțul din dreapta sus pe Windows și în meniul din stânga pe Mac.
  • Pe dispozitive mobile, deschideți meniul "Mai mult" din colțul din dreapta jos (afișat ca pe Android și ••• pe iOS), apoi selectați contul dvs. de utilizator.

3. Utilizați meniul derulant pentru a selecta spațiul Business sau Personal.

  • Calculatoare:

Business Space to Personal Space

  • Mobile:

Switch Space mobile

 

4. Faceți clic pe butonul "Switch space" (Schimbă spațiul) pentru a confirma modificarea.

Switch from Business to Personal Space

Bitdefender se va reconfigura pentru a reflecta abonamentele disponibile pe spațiul selectat.