Ghid Business Assets Exposure

Business Assets Exposure este un serviciu Bitdefender Ultimate Small Business Security gestionat de administratori (proprietarul afacerii și administratorul de securitate) care oferă vizibilitate în ceea ce privește expunerea informațiilor cheie ale afacerii în cazul încălcărilor de date. Business Assets Exposure monitorizează 3 componente pentru a detecta breșele de date:

  • Business Email
  • Card de credit al afacerii
  • Conturi de socializare

Acest ghid vă va arăta cum să configurați și să utilizați serviciul Business Assets Exposure, astfel încât să puteți verifica dacă activele companiei au făcut parte din vreo încălcare a securității datelor și ce măsuri trebuie luate.

Ce este o încălcare a securității datelor?

O încălcare a securității datelor este un incident în care persoane neautorizate obțin acces la informații sensibile, confidențiale sau protejate. Acestea pot include date cu caracter personal, cum ar fi numerele de asigurări sociale, detaliile conturilor bancare și dosarele medicale, sau date corporative, cum ar fi dosarele clienților, proprietatea intelectuală și informațiile financiare. Încălcările de date pot apărea prin diverse mijloace, exploatând adesea punctele slabe ale sistemelor de securitate, ale proceselor sau ale comportamentului uman. Încălcările de date nu se referă doar la furtul de informații despre clienți. Scurgerea de date interne ale unei companii, care expune conturile de e-mail, de carduri de credit și de social media ale companiei, poate fi la fel de dăunătoare.

 

De ce este importantă monitorizarea expunerii activelor de afaceri

  • Protecția reputației: Previne daunele aduse reputației companiei dvs. prin abordarea promptă a breșelor.
  • Prevenirea atacurilor țintite: Limitează potențialul pentru atacuri țintite, asigurând că informațiile sensibile rămân în siguranță.
  • Siguranța angajaților: Protejează angajații împotriva phishing-ului și a altor atacuri de inginerie socială prin monitorizarea și gestionarea datelor lor expuse.

 

Configurarea Business Assets Exposure

Urmați acești pași pentru a configura serviciul Business Assets Exposure:

1. Accesați Business Assets Exposure

  • Vizitați https://central.bitdefender.com și conectați-vă la contul dumneavoastră Bitdefender Central.
  • Din meniul din stânga, navigați la secțiunea "Business Activity".
  • Derulați în jos până la panoul "Business Assets Exposure" din tabloul de bord.

 

2. Începeți procesul de configurare

Faceți clic pe butonul "Go to setup" (Mergeți la configurare) din panoul "Business Assets Exposure" (Expunerea activelor comerciale).

Go to setup

 

3. Adăugați informații despre companie pentru monitorizare

Email de afaceri:

  • Faceți clic pe butonul "+ Adăugați adresa de e-mail" din panoul Business Email.

Add email address

  • Introduceți adresa de e-mail oficială utilizată în scopuri profesionale, apoi faceți clic pe butonul "Send code" (Trimitere cod).

Send code

  • Un cod de validare alfanumeric va fi trimis la adresa de e-mail pentru a confirma accesul.

Business Assets Exposure - email validation code

  • Introduceți codul și apoi faceți clic pe butonul "Confirmare cod" pentru a verifica e-mailul.

Confirm code

Adresa de e-mail a companiei dumneavoastră este acum monitorizată. Vă vom anunța atunci când este detectată o nouă încălcare, astfel încât să puteți lua măsuri imediate pentru a vă proteja afacerea.

 

 

Card de credit pentru afaceri:

  • Faceți clic pe butonul "+ Adaugă număr de card de credit" din panoul Card de credit pentru afaceri.

Add credit card number

  • Introduceți primele 6 și ultimele 4 cifre ale cardului de credit utilizat pentru tranzacțiile de afaceri în vederea monitorizării.

Credit card number

ⓘ Din motive de securitate, nu este necesară nicio validare. Bitdefender nu stochează și nu transmite numere de card de credit.

Cardul de credit pentru afaceri este acum monitorizat. Rezultatele vor fi furnizate dacă numărul cardului este găsit în orice breșă de securitate.

 

 

Conturi de socializare:

  • Faceți clic pe butonul "+ Adaugă cont de social media" din panoul Conturi de social media.

Add social media account

  • Introduceți adresa de e-mail utilizată pentru conturile de social media ale companiei, , apoi faceți clic pe butonul "Select platform" (Selectați platforma).

Select platform

  • Faceți clic pe butonul "Send code" (Trimiteți codul) după selectarea platformelor de socializare pe care compania dumneavoastră are un cont.

social media platforms

  • Un cod de validare alfanumeric va fi trimis la adresa de e-mail pentru a confirma accesul.
  • Introduceți codul și apoi faceți clic pe butonul "Confirmare cod" pentru a verifica e-mailul.

Confirm code

Conturile de social media selectate sunt acum monitorizate pentru expunere.

 

 

Examinați rezultatele și acționați în funcție de recomandări

Sistemul vă va informa cu privire la orice încălcări care implică aceste active monitorizate, inclusiv serviciile încălcate și tipurile de informații expuse (de exemplu, adrese de e-mail, nume de utilizator, parole, locații geografice). Nu sunt afișate detalii specifice, ci doar categoriile de date expuse.

Business Assets Exposure - new breach detected

 

Pentru fiecare componentă monitorizată (e-mail de afaceri, card de credit de afaceri, conturi de social media), aplicați recomandările de securitate furnizate. Acțiunile sugerate pot include:

  • Solicitarea angajaților să își monitorizeze e-mailurile de afaceri cu Bitdefender Digital Identity Protection.
  • Schimbarea parolelor de pe site-urile web încălcate și sfătuirea angajaților să utilizeze Bitdefender Password Manager.
  • Asigurarea faptului că angajații instalează soluții de securitate Bitdefender pe toate dispozitivele pentru a preveni orice atac cibernetic.
  • Sfătuirea angajaților să utilizeze Scam Copilot pentru sfaturi privind posibilele escrocherii și practicile de prevenire a înșelăciunilor.
  • Monitorizarea tranzacțiilor și schimbarea cardului de credit cu ajutorul emitentului băncii.
  • Activarea autentificării cu doi factori pe platformele de socializare încălcate pentru a preveni autentificările neautorizate.

După ce ați întreprins acțiunile sugerate, faceți clic pe butonul "Mark as done" (Marcați ca fiind finalizat) pentru a confirma finalizarea și pentru a vă urmări progresul.

Business Assets Exposure - Suggested actions

Urmând acești pași, administratorii își pot monitoriza și proteja cu ușurință compania împotriva riscurilor de expunere a datelor cu ajutorul serviciului Business Assets Exposure.