Ghid pentru statisticile Parental Control

Statisticile privind controlul parental oferă informații despre modul în care copiii utilizează internetul și dispozitivele lor. În acest ghid, vom aprofunda diferitele statistici disponibile pentru părinți în Bitdefender Central, oferindu-le posibilitatea de a lua decizii în cunoștință de cauză și de a asigura o experiență online sigură și echilibrată pentru copiii lor.

Pentru a vizualiza statisticile de control parental:

  1. Vizitați https://central.bitdefender.com și conectați-vă la contul dumneavoastră Bitdefender Central.
  2. După ce v-ați conectat, faceți clic pe "Parental Control" în meniul din partea stângă.
  3. Faceți clic pe profilul copilului ale cărui statistici doriți să le vizualizați.

După selectarea profilului copilului, veți fi direcționat către un panou de bord care afișează diverse statistici:

 

Timpul zilnic de internet pe ore

"Timp zilnic de internet pe ore" este o defalcare a timpului pe care copilul dvs. îl petrece zilnic pe internet pe dispozitivele sale. Pentru fiecare profil de copil, sunt furnizate statistici relevante.

De exemplu, dacă selectați "Today" (Astăzi), se arată câte minute a petrecut copilul dvs. pe internet pentru fiecare oră de la miezul nopții până la ora 23.00. În mod similar, pentru alte grupe de timp disponibile în colțul din dreapta sus al panoului "Timp zilnic de internet pe ore": Today (Astăzi), Yesterday (Ieri), Past 7 days (Ultimele 7 zile) și Past 30 days (Ultimele 30 de zile).

Parental Control statistics - Daily Internet time by hours

 

Utilizarea internetului

Sub "Timpul zilnic de internet pe ore" se află panoul "Utilizarea internetului".

Panoul de utilizare a internetului apare numai dacă copilul dvs. are cel puțin 1 dispozitiv care nu este un iPhone sau un iPad atribuit profilului său.

Statisticile de utilizare a internetului arată ce categorii de conținut, aplicații și site-uri web a accesat copilul dvs. și pentru cât timp. În colțul din dreapta sus al panoului, puteți filtra utilizarea internetului pentru ultimele 7 zile sau pentru ultimele 30 de zile.

Diagrama gogoașă este umplută cu diverse culori, movul putând indica serviciile de mesagerie online, verdele reprezentând rețelele de socializare etc.

Internet usage - Parental Control statistics

Părinții pot monitoriza modul în care copilul lor își petrece timpul online. Este suficient să faceți clic pe butonul "View all" (Vezi tot) din panoul "Internet usage" (Utilizarea internetului) pentru a vedea o listă detaliată a categoriilor de conținut sau a aplicațiilor și site-urilor specifice, ordonate în funcție de timp sau în ordine alfabetică.

 

Utilizarea dispozitivului

Dacă copilul dvs. are doar iPhone-uri sau iPad-uri, panoul care arată utilizarea dispozitivelor este etichetat "iOS Device Usage" (Utilizarea dispozitivelor iOS). Dar dacă există dispozitive cu sisteme de operare diferite, se numește doar "Device Usage" (Utilizarea dispozitivului).

Informațiile sunt afișate într-un format similar cu cel al secțiunii "Utilizarea internetului". Aici, defalcăm timpul petrecut de copilul dvs. pe fiecare dispozitiv. Statisticile de pe această fișă sunt împărțite între dispozitivele iOS și alte tipuri de dispozitive.

Statisticile pot fi afișate pentru ultimele 7 zile sau pentru ultimele 30 de zile folosind meniul derulant din colțul din dreapta sus.

Device usage - parental control statistics

 

Acces împiedicat la conținut

Ultima informație disponibilă pentru părinți în Bitdefender Central este panoul "Accesul la conținut împiedicat", unde este afișată o listă cu link-urile care au fost blocate în ultimele 7 zile sau 30 de zile pe dispozitivele copilului.

Prevented content access

De asemenea, puteți utiliza panoul "Accesul la conținuturi împiedicat" pentru a debloca rapid un site blocat de Bitdefender Parental Control pe dispozitivul copilului dumneavoastră:

  1. Faceți clic pe "Vizualizați toate" în colțul din stânga jos al panoului "Acces conținut împiedicat".
  2. În pagina "Site-uri blocate", găsiți site-ul blocat și faceți clic pe "Adaugă excepție" lângă numele acestuia. Puteți căuta site-ul utilizând bara de căutare din partea de sus sau puteți sorta lista după nume, numărul de blocări sau data ultimei blocări. Blocked websites
  3. Alegeți "Allow" (Permiteți) din meniul derulant.
  4. Faceți clic pe "Add" (Adăugare) pentru a confirma modificarea. Add website exception

Site-urile deblocate prin intermediul panoului "Acces conținut împiedicat" vor apărea în excepțiile de filtrare a conținutului.

 

Urmând aceste instrucțiuni, puteți accesa și utiliza cu ușurință statisticile Bitdefender Parental Control pentru a monitoriza și ghida eficient activitățile online ale copilului dumneavoastră.