Ghid rutine: Ora de concentrare, Ora de culcare, Ora de familie

Puteți configura 3 rutine distincte în cadrul Bitdefender Parental Control pentru a programa momentul în care accesul la internet al copilului dvs. este oprit. Acestea oferă o abordare structurată pentru gestionarea activităților online ale copilului, promovând obiceiuri sănătoase și implicarea familiei, asigurând în același timp siguranța acestora. Aceste rutine sunt independente una de cealaltă, ceea ce înseamnă că puteți alege să activați doar una, două sau toate trei, în funcție de preferințele dumneavoastră:

Timp de concentrare

Utilizați Focus time pentru a crea un program care include timp pentru teme, studiu și alte activități.

Ora de culcare

Somnul este esențial pentru sănătatea și dezvoltarea unui copil. Folosiți rutina Ora de culcare pentru a bloca o perioadă de odihnă pentru copilul dumneavoastră.

Timp în familie

Încurajați petrecerea timpului cu familia, promovând în același timp utilizarea pozitivă a dispozitivelor. Utilizați rutina Timp în familie pentru a bloca timp pentru ca copilul dvs. să fie prezent în timpul meselor în familie, de exemplu.

 

Rutine vs. Timp zilnic pentru internet

În timpul rutinelor, timpul petrecut online nu se ia în considerare în limita timpului zilnic petrecut pe Internet. Odată ce rutina se termină, funcția Timp zilnic de internet reia contorizarea utilizării internetului de către copil.

Pentru a preveni confuzia pentru părinți, în timp ce o rutină este în curs de desfășurare, cardul Timp zilnic de Internet nu va fi vizibil pe tabloul de bord al profilului copilului până când rutina se încheie. În schimb, numele rutinei active va fi afișat în acest timp.

 

Configurarea rutinelor

Pentru a configura oricare dintre rutinele de control parental:

  1. Vizitați https://central.bitdefender.com și conectați-vă la contul dumneavoastră Bitdefender Central.
  2. În meniul din partea stângă, faceți clic pe "Parental Control".
  3. Mergeți la profilul copilului și selectați rutina dorită din meniul "Mai multe" (Ora de concentrare, Ora de culcare sau Ora de familie). routines: Focus time, Bed time, Family time
  4. Faceți clic pe butonul "Activare" pentru a activa rutina selectată. Enable
  5. Vor apărea apoi panourile "Schedule" (Programare) și "Internet access" (Acces la internet).

 

Programare

  1. Pentru a seta o rutină pentru una sau mai multe zile ale săptămânii, faceți clic pe numele zilei din panoul "Schedule" (Programare).
  2. Apoi, selectați orele de început și de sfârșit pentru rutină din meniul derulant furnizat.
  3. În cele din urmă, faceți clic pe butonul "Save changes" (Salvare modificări) pentru a confirma selecțiile. Routines Schedule

 

  • Pentru a elimina rutina pentru o anumită zi, faceți clic pe butonul ⊗ corespunzător acelei zile a săptămânii din panoul "Schedule" (Programare).

⊗

 

 

Acces la internet

Panoul de acces la internet din cadrul unei rutine oferă două funcții principale pentru a controla activitățile online ale unui copil în anumite intervale de timp:

  • Întreruperea completă a accesului la internet: Părinții au opțiunea de a dezactiva complet accesul la internet pentru copilul lor în timpul orelor de rutină programate. Prin dezactivarea comutatorului "Acces la internet", dispozitivele copilului nu vor putea accesa internetul în intervalul de timp desemnat. Internet access off
  • Categorie selectivă sau site web: Alternativ, părinții pot alege să permită accesul la internet în timpul orelor de rutină, dar să restricționeze anumite site-uri web sau categorii de conținut. Atunci când activați comutatorul "Acces la internet", două file suplimentare, și anume "Categorii" și "Excepții", devin vizibile în cadrul panoului de acces la internet.

 

Blocare & Permiterea categoriilor de site-uri web

În secțiunea "Categorii", tipurile de site-uri web pe care copilul dvs. le poate vedea online sunt permise sau blocate în mod implicit, în funcție de vârsta stabilită la crearea profilului copilului.

Pentru a permite sau a bloca anumite categorii de conținut:

  1. Selectați o categorie, cum ar fi Publicitate.
  2. Pentru a bloca accesul, alegeți "Blocat" din meniul derulant. Pentru a permite accesul, alegeți "Allowed" (Permise). Routines - allowing & blocking Categories

Important! Dacă blocați categoria "File Sharing" (Partajare fișiere) pentru profilul copilului dumneavoastră, actualizarea macOS nu va funcționa. Pentru a remedia acest lucru, permiteți temporar Partajarea fișierelor, actualizați macOS și apoi blocați-o din nou după aceea.

 

Setarea excepțiilor

În fila Exceptions (Excepții) de lângă fila Categories (Categorii), pot fi setate excluderi de site-uri web și aplicații.

Excepție de site web

Cu excepția "Website only" (Numai site-uri web), pot fi permise sau blocate anumite site-uri web. De exemplu, dacă doriți să blocați categoria Rețele de socializare, dar să faceți o excepție pentru un anumit site web, selectați "Website only".

  1. Faceți clic pe butonul "Add exception" (Adăugare excepție). Routines - Add exception
  2. Selectați "Website only", apoi faceți clic pe butonul "Next" (Următorul). Website only
  3. Introduceți adresa site-ului web (de exemplu, facebook.com) și selectați dacă doriți să îl permiteți sau să îl blocați din meniul derulant.
  4. Apoi faceți clic pe butonul "Add" (Adaugă). Add website exception

 

Excepție pentru aplicații și platforme web

Cu excepția "App and web platform" (Platformă de aplicații și web), puteți bloca sau permite tot conținutul legat de un anumit subiect pe diferite platforme, cum ar fi browsere, aplicații mobile sau aplicații desktop. De exemplu, puteți permite sau bloca accesul la Facebook pe toate platformele, selectând "App and web platform" și alegând "Allowed" (permis) sau "Blocked" (blocat) pentru Facebook.

  1. Faceți clic pe butonul "Add exception" (Adăugare excepție).
  2. Selectați "App and web platform" (Aplicație și platformă web), apoi faceți clic pe butonul "Next" (Următorul). App and web platform
  3. Alegeți platforma pentru care doriți să faceți o excepție din lista furnizată sau utilizați bara de căutare pentru a o găsi (de exemplu, Facebook).
  4. Selectați dacă doriți să o permiteți sau să o blocați din meniul derulant.
  5. Apoi faceți clic pe butonul "Add" (Adăugare). App and web platform exception

 

Eliminarea excepțiilor

Excepțiile pe care le-ați configurat pentru o rutină vor apărea pe pagina rutinei respective, în lista de Excepții din partea de jos.

Pentru a șterge o excepție, dați pur și simplu clic pe pictograma coșului de gunoi situată în dreapta acesteia.

Removing Exceptions