Ghid pentru filtrarea conținutului

Ce este filtrarea conținutului?

Filtrarea conținutului din Bitdefender Parental Control permite părinților să restricționeze accesul copiilor lor la conținutul online. Părinții pot bloca categorii întregi de site-uri web sau pot face excepții pe baza URL-ului sau a unui subiect.

ⓘ  Filtrarea conținutului nu împiedică copilul să folosească aplicații sau site-uri web offline. Acesta gestionează doar traficul de internet pe care îl pot accesa online.

Pentru a accesa funcția de filtrare a conținutului:

  1. Vizitați https://central.bitdefender.com și conectați-vă la contul dumneavoastră Bitdefender Central.
  2. În meniul din stânga, faceți clic pe secțiunea "Parental Control".
  3. Mergeți la profilul copilului, faceți clic pe meniul "Mai multe" din dreapta sus, apoi selectați "Filtrare conținut".

More > Content filtering

 

Căutare sigură & YouTube restricționat

În secțiunea "Privacy and Safety" (Confidențialitate și siguranță), puteți activa comutatoarele Safe Search (Căutare sigură) și YouTube Restricted (YouTube restricționat).

  • Safe Search (Căutare sigură): Atunci când utilizați motoare de căutare, Safe Search (Căutare sigură) împiedică afișarea în rezultatele căutării a conținutului considerat nesigur de către Google.
  • YouTube restricționat: Oferă copilului videoclipuri adecvate vârstei pe YouTube.

ⓘ  Safe search și YouTube restricted redirecționează toate cererile DNS către google.com către safe.google.com. Filtrarea efectivă a conținutului este realizată de Google. Bitdefender Parental Control nu filtrează conținutul din Safe search sau Google. În mod similar, este posibil ca YouTube să nu controleze eficient etichetele de pe videoclipuri, expunând potențial copiii la conținut inadecvat.

 

Blocare & Categorii de site-uri web permise

În secțiunea "Categorii", tipurile de site-uri web pe care copilul dvs. le poate vedea online sunt permise sau blocate în mod implicit, în funcție de vârsta stabilită la crearea profilului copilului.

Aceste setări pot fi ajustate manual de către părinți în orice moment:

  1. Selectați o categorie, cum ar fi Publicitate.
  2. Pentru a bloca accesul, alegeți "Blocat" din meniul derulant. Pentru a permite accesul, alegeți "Allowed" (permis).

Content Filtering - Categories

Important! Dacă blocați categoria "File Sharing" (Partajare fișiere) pentru profilul copilului dumneavoastră, actualizarea macOS nu va funcționa. Pentru a remedia acest lucru, permiteți temporar Partajarea fișierelor, actualizați macOS și apoi blocați-o din nou după aceea.

 

Setarea excepțiilor

În fila Exceptions (Excepții) de lângă fila Categories (Categorii), pot fi setate excluderi de site-uri web și aplicații.

 

Excepție site web

Cu excepția "Website only" (Numai site-uri web), pot fi permise sau blocate anumite site-uri web. De exemplu, dacă doriți să blocați categoria Rețele de socializare, dar să faceți o excepție pentru un anumit site web, selectați "Website only".

  1. Faceți clic pe butonul "Add exception" (Adăugare excepție). Content filtering - Add exception
  2. Selectați "Website only", apoi faceți clic pe butonul "Next" (Următorul). Website only
  3. Introduceți adresa site-ului web (de exemplu, facebook.com) și selectați dacă doriți să îl permiteți sau să îl blocați din meniul derulant.
  4. Apoi faceți clic pe butonul "Add" (Adăugare). Add website exception

 

Excepție aplicații și platforme web

Cu excepția "App and web platform" (Platformă de aplicații și web), puteți bloca sau permite tot conținutul legat de un anumit subiect pe diferite platforme, cum ar fi browsere, aplicații mobile sau aplicații desktop. De exemplu, puteți permite sau bloca accesul la Facebook pe toate platformele, selectând "App and web platform" și alegând "Allowed" (permis) sau "Blocked" (blocat) pentru Facebook.

  1. Faceți clic pe butonul "Add exception" (Adăugare excepție).
  2. Selectați "App and web platform" (Aplicație și platformă web), apoi faceți clic pe butonul "Next" (Următorul). App and web platform
  3. Alegeți platforma pentru care doriți să faceți o excepție din lista furnizată sau utilizați bara de căutare pentru a o găsi (de exemplu, Facebook).
  4. Selectați dacă doriți să o permiteți sau să o blocați din meniul derulant.
  5. Apoi faceți clic pe butonul "Add" (Adăugare). App and web platform exception

 

Eliminarea excepțiilor

Toate excepțiile pe care le-ați configurat vor apărea în Content filtering (Filtrarea conținutului), în lista Exceptions (Excepții) din partea de jos.

Pentru a șterge o excepție, dați pur și simplu clic pe pictograma coșului de gunoi situată în dreapta acesteia.

trashcan