Ghid pentru timpul zilnic petrecut pe Internet

Acest ghid oferă pașii necesari pentru a monitoriza și gestiona limita zilnică de timp petrecut pe internet a copilului dumneavoastră cu ajutorul Bitdefender Parental Control.

 

Setarea limitelor zilnice de timp de internet

În contul dumneavoastră Bitdefender Central, în secțiunea Control Parental, pentru fiecare profil de copil creat, este afișată o cartelă de Timp zilnic de Internet. Acest card arată timpul total pe care copilul l-a petrecut online pe toate dispozitivele alocate. Pentru a limita timpul online al unui copil:

  1. Vizitați https://central.bitdefender.com și conectați-vă la contul dumneavoastră Bitdefender Central.
  2. În meniul din partea stângă, faceți clic pe "Parental Control".
  3. Mergeți la profilul copilului și faceți clic pe butonul "Set time limit" din cadrul panoului "Daily internet time". Sau faceți clic pe meniul "Mai multe" din colțul din dreapta sus  > Timp zilnic de internet. Daily internet time
  4. Faceți clic pe butonul "Enable time limit" (Activează limita de timp) pentru a activa această funcție.

Enable time limit

ⓘ În mod implicit, copilul beneficiază de 1 oră și 30 de minute de acces la internet pe zi. Dacă părintele nu prelungește această limită de timp, accesul la internet al copilului este oprit după ce a atins marca de 1 oră și 30 de minute.

 

Eliminarea limitei zilnice de timp

  • Pentru a dezactiva funcția Timp zilnic de internet, accesați tabloul de bord al profilului copilului dumneavoastră, faceți clic pe butonul "Editare timp" din cadrul panoului "Timp zilnic de internet", apoi apăsați butonul "Pauză" din panoul "Limită de timp".

Pause Daily Internet time limit

 

  • Pentru a elimina limita de timp pentru o anumită zi, faceți clic pe butonul ⊗ corespunzător acelei zile din săptămână din panoul "Programare".

Remove time limit for a day

 

Modificarea limitei de timp

  • Pentru a seta o limită de timp diferită pentru o anumită zi a săptămânii, faceți clic pe numele zilei respective în panoul "Schedule" (Programare), selectați limita dorită din meniul derulant și apoi faceți clic pe butonul "Save changes" (Salvare modificări).

ⓘ Puteți selecta mai mult de o zi la un moment dat.

Schedule - Save changes

 

Sistem de recompensă

Funcția "Recompensă" vă permite să recompensați sau să prelungiți timpul petrecut de copilul dumneavoastră în fața ecranului, promovând obiceiuri online sănătoase. Puteți utiliza sistemul de recompense în două moduri diferite:

 

Recompensă manuală

  1. Navigați în secțiunea Control parental din contul dumneavoastră Bitdefender Central.
  2. Mergeți la profilul copilului și faceți clic pe butonul "Recompensă" din cadrul panoului "Timp zilnic de internet". Reward
  3. Selectați cantitatea de timp suplimentar care urmează să fie adăugată și confirmați făcând clic pe butonul "Recompensă".

Reward

 

Cererea copilului

Atunci când copilul dvs. atinge limita zilnică, acesta poate solicita timp suplimentar prin intermediul aplicației Control parental instalată pe dispozitivul său mobil. În calitate de părinte, vei primi o notificare în contul tău Bitdefender Central.

  1. Conectați-vă la contul dumneavoastră Bitdefender Central.
  2. Căutați un punct roșu pe clopotul de notificări din colțul din dreapta sus, indicând o solicitare în așteptare din partea copilului dumneavoastră. Notifications: Child has requested an extension of their daily Internet time limit.
  3. Examinați cererea și decideți cât timp suplimentar să acordați.

ⓘ Copiii au opțiunea de a solicita o prelungire a limitei zilnice de timp de internet doar pe Android și iOS.