Actualizarea Bitdefender Parental Control pe macOS: Ghid pas cu pas

Computerele Mac care rulează macOS 11 (Big Sur) și versiunile mai noi deja echipate cu Bitdefender Parental Control vor primi automat versiunea actualizată. Acest articol oferă un ghid pas cu pas pentru a dezinstala versiunea veche a Parental Control și pentru a acorda permisiunile necesare pentru ca noul Parental Control să funcționeze pe macOS.

 

Pasul 1: Dezinstalați vechiul Parental Control

În fereastra care vă informează că actualizarea la Bitdefender Parental Control este disponibilă, faceți clic pe butonul "Dezinstalare".

ⓘ Dacă nu apare fereastra de actualizare, dezinstalează pur și simplu vechea aplicație Parental Control (consultă articolul  - Cum se dezinstalează Bitdefender Parental Control pe macOS) și apoi instalează noua aplicație Parental Control (consultă articolul - Cum se instalează & configurează noul Bitdefender Parental Control pe dispozitivul macOS al copilului).

Uninstall old version of Parental Control

 

Pasul 2: Confirmați dezinstalarea

Va apărea o fereastră de confirmare. Bifați caseta Bitdefender Parental Control, apoi faceți clic pe butonul "Dezinstalare" din partea de jos a ferestrei.

Uninstall Bitdefender Parental Control - macOS

 

Pasul 3: Furnizați acreditările de administrator

Introduceți numele de administrator Mac și parola atunci când vi se cere să permiteți dezinstalarea, apoi faceți clic pe butonul OK.

 

Pasul 4: Așteptați dezinstalarea

Așteptați ca procesul de dezinstalare a Parental Control să se finalizeze, apoi faceți clic pe butonul "Close" (Închidere).

Close

 

Pasul 5: Permisiuni

Reveniți la fereastra care anunță că Bitdefender Parental Control actualizat este aici și faceți clic pe butonul "Allow Permissions" pentru a acorda permisiunile necesare pentru noua aplicație Parental Control.

Allow permissions

 

Pasul 6: Accesați Securitate & Confidențialitate

Se va deschide o nouă fereastră care va arăta pașii necesari pentru a configura corect Bitdefender Parental Control. Faceți clic pe link-ul "Security & Privacy".

Pasul 7: Autorizați Parental Control

Dați click pe butonul "Allow" în fereastra care apare pe ecran, apoi introduceți un nume de administrator și o parolă pentru a debloca setările.

ⓘ Pe macOS 11 (Big Sur) și macOS 12 (Monterey), înainte de a face clic pe butonul "Allow" (Permite), va trebui să faceți clic mai întâi pe pictograma cu lacăt din colțul din stânga jos al ferestrei "Security & Privacy" (Securitate Confidențialitate), să introduceți parola de administrator macOS, apoi să faceți clic pe butonul "Unlock" (Deblocare).

Allow

 

Pasul 8: Autorizați filtrarea conținutului de rețea

Va apărea fereastra "Filter Network Content" (Filtrare conținut de rețea). Faceți clic pe butonul "Allow" (Permiteți) din cadrul acestei ferestre.

Allow Filter Network Content

 

Pasul 9: Permiteți configurațiile DNS Proxy

Ca ultim pas, va trebui să permiteți configurațiile DNS Proxy pe macOS:

  • Faceți clic pe butonul "Open System Settings" ("Deschideți setările de sistem" ("Open Security Preferences" pe versiunile anterioare de macOS) din mica fereastră pop-up.

System Extension Blocked

  • Acum faceți clic încă o dată pe butonul "Allow" (Permite).

Allow

 

După ce ați urmat pașii de mai sus, toate permisiunile necesare pentru actualizarea la noul Bitdefender Parental Control vor fi marcate ca fiind complete cu bife verzi. Va apărea un mesaj de confirmare care indică actualizarea cu succes a Parental Control. Puteți închide apoi fereastra de ghidare pentru actualizare.

Close