Cum se configurează serviciul Apple Partajare familială pentru Bitdefender Parental Control

Instalarea Bitdefender Parental Control pe iPhone-ul sau iPad-ul copilului implică o serie pași pentru a vă asigura că serviciile Apple Partajare familială și Screen Time sunt configurate corect. Iată un tutorial pas cu pas pentru a vă ghida prin acest proces:

 

Creați un cont de copil folosind serviciul Apple Partajare familială

Pasul 1: Deschideți Setări

Pe iPhone sau iPad-ul părintelui, deschide aplicația ⚙︎ Configurări. Aceasta se află de obicei pe ecranul de pornire.

Alternativ, pe un Mac, alegeți "Preferințe de sistem" (sau "Setări de sistem") din meniul Apple  din partea stângă sus a ecranului, faceți clic pe numele ID-ului dvs. Apple, apoi accesați "Partajare în familie".

ⓘ Pentru a utiliza serviciul Partajare familială părintele are nevoie de un ID Apple conectat pe un dispozitiv Apple. Dacă nu aveți un ID Apple, vizitați appleid.apple.com de pe orice dispozitiv conectat la internet pentru a crea unul. După ce aveți un ID Apple, conectați-vă pe iPhone-ul sau iPad-ul copilului cu acesta, configurați Partajarea familială și ID-ul Apple al copilului, apoi deconectați-vă și conectați-vă din nou cu ID-ul Apple al copilului.

 

Pasul 2: Apăsați pe ID-ul dvs. Apple

În meniul Configurări, apăsați pe numele dvs. în partea de sus pentru a deschide setările ID-ului dvs. Apple.

Apple ID

 

Pasul 3: Accesați Partajare în familie

Accesați opțiunea "Partajare familială". Dacă este prima dată când configurați acest serviciu, va trebui să apăsați și pe "Continuare" pentru a continua procesul de configurare.

Family Sharing                    Continue

 

Pasul 4: Invitați membrii familiei

În secțiunea Familie, atingeți simbolul + din colțul din dreapta sus sau atingeți "Adăugați un membru" pe iOS 15 sau anterior. Acest lucru vă va permite să adăugați un membru al familiei la grupul de partajare în familie, ceea ce include configurarea unui ID Apple pentru copilul dvs.

+

 

Pasul 5: Creați un cont pentru copil

Vi se vor prezenta 2 opțiuni: să invitați pe cineva să se alăture grupului Family Sharing sau să creați un cont pentru un copil. Alegeți opțiunea "Create Child Account" (Creați un cont pentru copil).

Create Child Account

Ⓘ   Pașii de mai jos ar putea fi ușor diferiți în funcție de versiunea dvs. de iOS. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a configura ID-ul Apple al copilului dvs. și pentru a activa Screen Time.

 

Pasul 6: Introduceți numele copilului & Data de naștere

Introduceți numele și ziua de naștere a copilului, apoi atingeți butonul "Verify You Are an Adult" (Verificați că sunteți adult).

Create a Child Account

 

Pasul 7: Confirmați metoda de plată

Pentru a verifica că sunteți adult, apăsați pe "Credit/debit card" și introduceți detaliile solicitate pentru card. Apoi apăsați pe "Done" (Efectuat). Cardul dvs. nu va fi debitat.

card                    Enter card details

 

Pasul 8: Examinați termenii & Condiții

Atingeți "Agree" (De acord) după ce ați analizat Informarea părinților cu privire la confidențialitate, precum și Termenii & Condiții.

Family Privacy Disclosure                   Terms & Conditions

 

Pasul 9: Creați ID-ul Apple al copilului

Creați o adresă de e-mail pentru noul ID Apple al copilului sau folosiți adresa de e-mail existentă a acestuia. După ce sunteți mulțumit, apăsați pe "Continue" (Continuare), apoi apăsați pe "Create Email Address" (Creare adresă de e-mail).

Continue                  Create Email Address

 

Pasul 10: Alegeți o parolă

Dacă optați să creați o nouă adresă de e-mail pentru ID-ul Apple al copilului, vi se va cere să alegeți o parolă. Apoi apăsați pe "Continue" (Continuare).

Apple ID Password

 

Pasul 11: Utilizați numărul de telefon

În continuare, utilizați numărul de telefon personal și asigurați-vă că este corect, deoarece acesta va primi un cod de verificare data viitoare când copilul se va conecta la un nou dispozitiv.

Use your phone number

 

Pasul 12: Activați Screen Time (Timpul de utilizare a ecranului)

După crearea contului copilului, atingeți "Continue" (Continuare) pentru a activa Screen Time (Timpul ecranului) pentru orice dispozitiv conectat cu ID-ul Apple al copilului.

Screen Time

 

Pasul 13: Activați restricțiile

În continuare, atingeți "Turn on Restrictions" (Activează restricțiile) pentru a utiliza restricțiile de conținut sugerate care se bazează pe vârsta copilului dumneavoastră.

Turn On Restrictions

 

Pasul 14: Siguranța comunicării

În continuare, atingeți "Continue" (Continuare) pentru a vă proteja copilul de vizualizarea fotografiilor și videoclipurilor sensibile.

Sensitive Photos and Videos Protection

 

Pasul 15: Distanța față de ecran

Atingeți "Continue" (Continuare) în ecranul Screen Distance (Distanța față de ecran). Această funcție vă încurajează copilul să își îndepărteze dispozitivul iOS pentru a sprijini sănătatea vederii.

Screen Distance

 

Pasul 16: Țineți evidența timpului petrecut în fața ecranului

Atingeți "Turn On App & Website Activity" pentru a restricționa accesul la anumite site-uri web și conținuturi.

Turn On App & Website Activity

 

Pasul 17: Stabiliți un timp departe de ecrane

Atingeți "Turn on Downtime" pentru a seta un program pentru timpul petrecut departe de ecran.

Turn On Downtime

 

Pasul 18: Stabiliți limite pentru App & Website Limits

Stabiliți limite zilnice de timp pentru categoriile de aplicații pe care doriți să le gestionați, apoi atingeți butonul "Set App Limit" (Stabiliți limite pentru aplicații).

Set App Limit

 

Pasul 19: Setați un cod de acces pentru timpul petrecut pe ecran

După ce configurarea este finalizată, trebuie să setați un cod de acces pe care copilul dvs. nu îl poate ghici pentru a-l împiedica să modifice setările Screen Time.

Passcode                  Re-enter your passcode

Ați creat cu succes un cont Apple ID pentru dispozitivul iOS al copilului dumneavoastră! Acum puteți configura iPhone-ul sau iPad-ul lor cu acest nou ID Apple. Iată pașii următori:

 

Configurați Screen Time pe iPhone-ul sau iPad-ul copilului

După ce ați adăugat ID-ul Apple al copilului dvs. la Partajare în familie, treceți la iPhone sau iPad-ul acestuia. Conectați-vă cu ID-ul Apple nou creat pentru a activa setările Screen Time în scopul controlului parental și al monitorizării.

Pasul 20: Deschideți Setări

Mergeți la iPhone sau iPad-ul copilului și deschideți aplicația ⚙︎ Settings (Setări).

 

Pasul 21: Apăsați pe pictograma utilizatorului

În meniul Settings (Setări), apăsați pe numele copilului sau pe pictograma utilizatorului din partea de sus. Acest lucru va deschide setările ID-ului Apple.

user

 

Pasul 22: Conectați-vă cu ID-ul Apple al copilului

Conectați-vă cu noua adresă de e-mail iCloud pe care tocmai ați creat-o pentru copilul dvs.

  • Dacă dispozitivul este deja conectat la un alt ID Apple, derulați în jos și apăsați pe "Sign Out" (Deconectare). Apoi conectați-vă cu noua adresă de e-mail iCloud.

Sign Out                  Apple ID Sign in

 

Pasul 23: Introduceți codul de verificare

Pentru a finaliza procesul de conectare, introduceți codul de verificare trimis la numărul dvs. de telefon.

Your Apple ID Code is:

După o scurtă așteptare, Screen Time și restricțiile pe care le-ați setat pentru contul copilului dvs. se vor activa automat pe iPhone sau iPad-ul acestuia.

 

Nu uitați că puteți ajusta aceste setări oricând, revenind la Settings > Screen Time.  Pentru mai multe informații, puteți vizita, de asemenea, articolul oficial al serviciului de asistență Apple privind configurarea dispozitivului unui copil cu serviciul Apple Partajare familială.