Ziua internațională împotriva cyberbullying-ului: a reacționa versus a răspunde la abuzul verbal

Bitdefender

20 Iunie 2024

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Ziua internațională împotriva cyberbullying-ului: a reacționa versus a răspunde la abuzul verbal

În această epocă digitală, interacțiunile online au devenit o parte integrantă din viața cotidiană. Însă această dorință necontenită de a ne conecta și comunica cu alții în mediul online aduce și o serie de provocări pentru persoanele de toate vârstele, indiferent de mediul din care provin.

Bullyingul cibernetic, inclusiv abuzul verbal și alte comportamente nocive, reprezintă doar una dintre numeroasele fațete întunecate ale acestui tip de interacțiune. El poate avea un impact profund emoțional și fizic asupra victimelor. Astfel, a devenit extrem de important ca internauții să înțeleagă diferența dintre a reacționa și a răspunde la abuzul verbal online, pentru a gestiona și a depăși aceste situații periculoase într-un mod eficient.

Abuzul verbal care are loc în mediul online se poate manifesta în mai multe forme, precum informații false, limbaj amenințător, comentarii jignitoare și hărțuire. Anonimitatea de pe internet și distanța fizică dintre agresorii cibernetici și victime face dificilă combaterea acestui fenomen.

Ce înseamnă să reacționezi la abuzul verbal

Reacțiile față de abuzul verbal din mediul online sunt declanșate, de obicei, de un răspuns emoțional imediat, când victimele simt furie, teamă sau se simt jignite.

Iată câteva exemple care îți vor oferi o perspectivă mai aprofundată.

  1. Izbucnirile emoționale. Reacția ta este alimentată de o emoție intensă, care te determină să răspunzi cu furie și frustrare.

Exemplu: Trimiți un mesaj cu furie.

2. Impulsivitate. Reacționezi fără să te gândești prea mult la consecințele posibile.

Exemplu: Postezi un mesaj fără sens sau începi să faci amenințări.

3. Răzbunare. Adopți un comportament jignitor, precum agresorul, pentru a te „răzbuna”.

Exemplu: Începi să postezi și tu insulte la adresa agresorului.

Aceste reacții declanșate de emoții pot avea un impact negativ. Iată de ce:

  • Pot escalada într-un conflict, care va duce la un comportament și mai agresiv.
  • Te pot face mai vulnerabil la hărțuirea online, permițându-i agresorului să-ți exploateze starea emoțională.
  • Reputația ta online poate fi afectată postând sau spunând lucruri pe care le vei regreta mai încolo.

Ce înseamnă să răspunzi la abuzul verbal?

Un răspuns la abuzul verbal din mediul online presupune o abordare mai calculată și gândită în prealabil care îți permite și te ajută să gestionezi situația mai eficient. Scopul oferirii unui răspuns este de a detensiona ciclul nociv al abuzului și de a te proteja împotriva suferinței emoționale.

Iată câteva strategii eficiente pe care le poți adopta pentru a răspunde la un abuz verbal online:

1.      Păstrează-ți calmul și stăpânirea de sine. Controlează-ți emoțiile și interacțiunea luând un moment de respiro și evaluând situația înainte de a răspunde.

2.      Stabilește limitele. Afirmă clar că un comportament abuziv este inacceptabil și descrie ce măsuri vei lua dacă acest comportament nu încetează. Exemplu: vei bloca accesul agresorului.

  1. Solicită ajutor. Nu uita că nu ești singur. Le poți spune prietenilor și familiei despre experiențele tale negative și le poți cere sfatul, ajutorul sau chiar o perspectivă nouă asupra situației.
  2. Folosește instrumentele de raportare. Majoritatea platformelor de socializare îți permit să blochezi, să raportezi sau să dezactivezi persoanele care au un comportament abuziv sau hărțuitor în mediul online. Familiarizează-te cu aceste instrumente și nu ezita să le folosești pentru a raporta comentariile abuzive din mediul online.
  3. Ajustează-ți setările de confidențialitate. Folosește setările de confidențialitate pentru a limita persoanele care te pot contacta sau care îți pot vedea postările sau informațiile personale.
  4. Documentează abuzul. În cazul în care hărțuirea se agravează, ține evidența comportamentului abuziv. Poți face capturi de ecran cu mesajele sau comentariile respective pentru a le păstra drept dovadă și a le trimite autorităților relevante sau moderatorilor platformelor.

Exemple de reacție versus răspuns

Cineva te agresează pe o rețea de socializare

  • Reacție:  Începi imediat să insulți persoana care a postat comentariile jignitoare sau insultele.
  • Răspuns: Poți spune: „Nu îmi plac comentariile tale. Te voi bloca și voi raporta acest comportament.”

Este foarte important să știi cum să gestionezi abuzul verbal din mediul online, pentru că acest lucru are un impact pozitiv asupra bunăstării tale și minimizează daunele.

Atunci când alegi să răspunzi, în loc să reacționezi, îți vei păstra superioritatea morală și respectul de sine, vei promova o stare emoțională pozitivă, îți vei îmbunătăți aptitudinile de comunicare și abilitățile de rezolvare a conflictelor și vei fi un exemplu pentru ceilalți membri ai comunității digitale.

Implică-te în mișcarea #CallIOut și află cum poți combate eficient abuzul verbal online cu ocazia Zilei internaționale împotriva bullyingului cibernetic!

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader