Un cetățean rus va petrece 30 de luni în spatele gratiilor pentru că a administrat piața datelor cu caracter personal de pe Darkweb

Bitdefender

13 Iunie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Un cetățean rus va petrece 30 de luni în spatele gratiilor pentru că a administrat piața datelor cu caracter personal de pe Darkweb

Cetățeanul rus Kirill Victorovich Firsov va petrece 30 de luni în închisoare pentru că a administrat un site web ilicit care a susținut activitățile comunității de infractori cibernetici timp de aproape șapte ani.

Conform unui comunicat de presă, fosta platformă DEER.IO conținea aproape 3000 de magazine online care vindeau informații privind cardurile bancare, numere de telefon, coduri numerice personale și servicii furate.

Departamentul de Justiție a declarat că această operațiune ilegală a adus profituri de peste 17 milioane de dolari din luna octombrie a anului 2013, cu un profit de cel puțin 1,2 milioane de dolari provenit de la victimele din Statele Unite.

Biroul procurorului general al districtului din sudul Californiei a declarat că acuzatul era conștient de faptul că platforma sa comercializa conturi furate sau false, inclusiv numeroase conturi ale unor companii bazate în Statele Unite.

„Oricine avea un magazin pe platforma DEER.IO putea, printr-un singur clic, să vândă conturile furate de la respectivele companii americane”, a menționat Departamentul de Justiție. „De asemenea, DEER.IO dispunea de o caracteristică de căutare ușor de utilizat, astfel încât orice persoană -inclusiv Firsov- putea căuta pe platformă conturi și informații furate de la victime din Statele Unite.”

Pe lângă conturi de gaming furate, pe platformă erau disponibile pentru achiziție și adrese, numere de telefon și alte informații cu caracter personal ale cetățenilor americani. Agenții operativi de la FBI l-au arestat pe Firsov în New York, atunci când acesta a aterizat de la Moscova pe 7 martie 2020.

Înainte de a-l aresta, FBI a cumpărat din platforma acestuia 1100 de conturi de gaming și informații cu caracter personal aparținând unui număr de peste 3600 de cetățeni americani.

„Această platformă oferea infractorilor cibernetici acces rapid la conturi și informații cu caracter personal aparținând unor persoane din întreaga lume, inclusiv din America”, a declarat procurorul de caz Randy Grossman. „Întreruperea acestui flux de informații furate către infractorii cibernetici este un pas esențial pentru remedierea amenințărilor cibernetice cu care țara noastră se confruntă și vom aresta toate persoanele implicate în astfel de activități.”

FBI încurajează atât persoanele juridice, cât și persoanele fizice să contacteze autoritățile locale ori de câte ori suspectează sau descoperă că au fost victimele unor infracțiuni cibernetice, informând birourile locale sau înaintând o reclamație către Centrul de reclamații privind infracțiunile cibernetice (IC3).

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader