Google va implementa o soluție în Chrome pentru a preveni ștergerea accidentală a parolelor

Bitdefender

23 Mai 2024

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Google va implementa o soluție în Chrome pentru a preveni ștergerea accidentală a parolelor

Google intenționează să elimine o funcție controversată din browserul Chrome pentru mobil, după ce mai mulți utilizatori au raportat că apăsarea câtorva butoane ar putea șterge accidental întreaga bază de date de parole salvate din Managerul de parole încorporat al browserului.

Așa cum a raportat Android Police, utilizatorul de Reddit /u/harish9294 și-a încredințat toate parolele Managerului de parole încorporat al Google pe un telefon Google Pixel pentru o „experiență integrată”.

Ștergerea datelor din browserul Chrome pentru mobil ar putea șterge și parolele

Simțind că browserul web de pe dispozitivul mobil funcționa mai greu, utilizatorul a decis să șteargă istoricul și cache-ul, o operațiune obișnuită pe dispozitivele mobile.

Cu toate acestea, la accesarea funcției de ștergere a datelor, a observat că caseta „Parole salvate” era bifată implicit. Deși parolele sunt disponibile pentru toate dispozitivele sincronizate pe același cont Google, ștergerea datelor browserului în timp ce această opțiune era activă a dus la ștergerea întregului seif de parole al utilizatorului.

Fără opțiune de recuperare pentru parolele șterse din Chrome

Cu alte cuvinte, Chrome a șters imediat toate parolele din seiful Managerului de parole încorporat pe toate dispozitivele sincronizate, fără posibilitate de recuperare. Contactarea echipei de suport Google s-a dovedit inutilă, deoarece nu au putut recupera parolele.

Google intenționează acum să elimine funcția care face incredibil de ușor să pierzi întregi colecții de parole prin apăsarea câtorva butoane.

„Da, vom elimina comutatorul”, a spus un reprezentant Google într-un raport. „Dar este nevoie de ceva lucru la produs înainte de a putea trece la implementare.”

Google plănuiește să elimine funcția problematică

Deși eliminarea funcției poate dura ceva timp, Google ar putea implementa soluții temporare care ar face cel puțin mai dificil pentru utilizatori să șteargă accidental luni sau chiar ani de parole salvate. De exemplu, dezactivarea opțiunii în mod implicit sau solicitarea confirmărilor repetate înainte ca acțiunea ireversibilă să aibă loc ar putea împiedica utilizatorii să-și piardă toate parolele într-o clipită.

Utilizarea unui Manager de parole dedicat a salvat situația

Deși utilizatorul Reddit și-a pierdut întregul seif în Managerul de parole încorporat al Google Chrome, un instrument dedicat a salvat situația, permițându-i utilizatorului să-și restaureze parolele.

Bitdefender Password Manager, de exemplu, vă poate ajuta să stocați, să organizați și să gestionați în siguranță toate parolele online. În plus față de algoritmii criptografici solizi, acesta include funcții avansate precum importul cuprinzător al parolelor, generator de parole și sfătuitor de securitate, completare automată și sincronizare multiplatformă.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader