Cum să blochezi adăugarea nesolicitată în diverse grupuri și să oprești sunetul pentru apelurile nedorite pe WhatsApp

Bitdefender

24 Septembrie 2024

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Cum să blochezi adăugarea nesolicitată în diverse grupuri și să oprești sunetul pentru apelurile nedorite pe WhatsApp

Ai obosit să tot fii adăugat în diverse grupuri pe WhatsApp fără acordul tău? Adăugarea nesolicitată în diverse grupuri poate aduce bătăi de cap, însă există o metodă mai ușoară de a evita astfel de invitații prin modificarea setărilor aplicației WhatsApp.

De asemenea, dacă tot primești apeluri de la numere necunoscute, deseori la ore nepotrivite și din alte țări, WhatsApp are o funcționalitate care te ajută să scapi de această problemă. Acum poți opri sunetul pentru toate apelurile de la numere care nu se regăsesc în lista ta de contacte. Aceste apeluri nu te vor deranja, dar vei primi o notificare, iar apelurile respective vor fi incluse în istoricul apelurilor.

Cum să gestionezi invitațiile în grupuri de WhatsApp

Instrucțiunile de mai jos sunt pentru WhatsApp pe iOS, dar utilizatorii de dispozitive Android pot urma pași similari, cu mici diferențe.

  1. Deschide WhatsApp și accesează secțiunea Settings (Setări). Pe Android, o vei găsi accesând cele trei puncte verticale din colțul din dreapta sus al ecranului.
  2. Din meniul Settings (Setări), selectează Privacy (Confidențialitate).
  3. Atinge Groups (Grupuri) pentru a obține acces la setările de unde poți controla cine te poate adăuga într-un grup.
  4. În mod implicit, este activă opțiunea „Everyone” (Toți), ceea ce înseamnă că oricine are numărul tău de telefon te poate adăuga într-un grup. Ai la dispoziție încă trei opțiuni pentru a limita această funcție:
  • My Contacts (Contactele mele): Doar persoanele salvate în lista ta de contacte te pot adăuga în grupuri. Toate celelalte persoane trebuie să îți trimită o invitație privată pe care o poți accepta sau respinge în termen de 72 de ore.
  • My Contacts Except (Contactele mele, cu excepția): Poți alege această opțiune pentru a împiedica anumite contact să te adauge în grupuri.
  • Nobody (Nimeni): Această opțiune îți oferă cel mai mult control. Va trebui să aprobi toate invitațiile în grupuri înainte de a fi adăugat. Pentru utilizatorii de dispozitive Android (și unii utilizatori de iOS), dacă această opțiune nu este disponibilă, poți alege „My Contacts Except” (Contactele mele, cu excepția) și selecta toate contactele pe care dorești să le împiedici să-ți trimită invitații în grupuri.

Odată configurate aceste setări, vei primi în continuare invitații în grupuri prin mesaje directe, dar acum vei avea posibilitatea de a decide dacă să participi sau nu. Aceste invitații expiră după 72 de ore dacă nu le accepți.

Notă: Setările de confidențialitate pentru grupuri pot fi actualizate numai din aplicația pentru mobil. Cu toate acestea, odată configurate, aceste setări se vor aplica atât pentru WhatsApp Web, cât și pentru versiunea de desktop.

Cum să oprești sunetul pentru apelurile nesolicitate pe WhatsApp

  1. Asigură-te că folosești cea mai recentă versiune a aplicației WhatsApp.
  2. Accesează Settings (Setări) > Privacy (Confidențialitate) > Calls (Apeluri).
  3. Activează opțiunea Silence unknown callers (Opriți sunetul apelurilor de la numere necunoscute).

Recomandări suplimentare pentru a evita adăugarea în grupuri nedorite pe WhatsApp

Deși WhatsApp facilitează comunicarea, există câteva măsuri de precauție care te pot ajuta să eviți spamul:

  1. Nu partaja în mediul online numărul tău de telefon. Spammerii pot aduna cu ușurință numere de telefon din profiluri publice de pe rețelele de socializare.
  2. Evită să accesezi linkuri suspecte sau mesaje de la numere necunoscute.
  3. Fii precaut cu mesajele care conțin solicitări urgente, în special de la contacte necunoscute.
  4. Dacă ești adăugat într-un grup de spam din greșeală, poți ieși din grup și îl poți raporta. Tot ce trebuie să faci este să accesezi informațiile despre grup, să selectezi Report Group (Raportați grupul) și apoi Exit Group (Ieșiți din grup).
  5. Folosiți caracteristica Privacy Checkup (Verificarea setărilor de confidențialitate) a aplicației WhatsApp pentru a verifica și modifica setările de confidențialitate.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader